Γοριανάδες Καρπενήσι
Περιοχή
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Το Καρπενήσι είναι μια μικρή, ορεινή πόλη με επιβλητικά βουνά, ελατοσκέπαστες κορυφές, άφθονα τρεχούμενα νερά, έναν καταπληκτικής ομορφιάς φυσικό πλούτο και προσφέρει ένα μαγευτικό γραφικό τοπίο που καθιστούν το Καρπενήσι ιδανικό προορισμό τόσο για χειμερινές όσο και για καλοκαιρινές διακοπές.

Η επιλογή στους Γοριάναδες για τις διακοπές σας στο Καρπενήσι είναι σημαντική, δεδομένου ότι θα έχετε το πλεονέκτημα της γνωριμίας των περισσότερων χωριών του Καρπενησίου (Κορυσχάδες, Μικρό & Μεγάλο Χωριό, Προυσός κλπ) αλλά και να χαρείτε χειμερινά σπορ στο χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου για σκι και snowboard.

ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ
ΓΟΡΙΑΝΑΔΕΣ

Οι Γοριανάδες είναι ένας μικρός γραφικός οικισμός, χτισμένος μέσα στο πράσινο σε υψόμετρο 900μ., στο δρόμο Καρπενησίου – Προυσού, σε απόσταση μόνο 4 χλμ. από το Καρπενήσι. Τα παλαιότερα χτισμένα σπιτάκια είναι πέτρινα, δίνοντας ένα παραδοσιακό τόνο στον οικισμό, όχι όμως και εγκατελειμένα δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες τα φροντίζουν και τα συντηρούν. Οι Γοριανάδες αποτελούν πολύ καλή πρόταση διαμονής. Αν σας συναρπάζει η φύση και το περπάτημα στο δάσος, ακολουθήστε το μονοπάτι προς Κορυσχάδες και επιστροφή από Χαλίκι (μήκος μονοπατιού 2,5 χλμ.).

Το όνομα τους σε συνδυασμό με τον γειτονικό οικισμό των Κορυσχάδων λέγεται ότι το οφείλουν στο ότι οι περισσότερες οικογένειες γεννούσαν πολλά αγόρια (Αγοριανάδες – Γοριανάδες) ενώ οι οικογένειες στο διπλανό χωριό γεννούσαν πολλά κορίτσια (Κορυτσάδες – Κορυσχάδες).